Home » 50 of 100 Hz?

50 of 100 Hz?

door tvadvies-operator

De kwaliteit van een televisie wordt voor een groot deel bepaald door de Hertz. Dit is de verversingssnelheid. Het getal geeft weer hoeveel beeldjes je per seconde ziet. Je hebt de keuze uit een 50 Hz of een 100 Hz televisie. Wat is het verschil tussen een 50 en 100 Hz TV? Wat is Hertz en waarom is een 100 Hz TV de beste keuze? Een 50 of 100 Hz TV zijn beide goede televisies. Kijk je veel sport, gamen of films? Dan is 100 Hz de beste keuze. Hieronder zie je de beste 100 Hz TV’s.

Goed beoordeelde 100 Hz televisies 2024:

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Verschil 50 en 100 Hz

Wat is het verschil tussen een 50 en 100 Hz TV? Het is belangrijk om eerst te weten wat Hertz precies is. De verversingssnelheid van een televisie wordt weergegeven in Hz. Dit zijn de hoeveelheid beeldjes (frames) per seconde. In het engels heet dit de refresh rate. Hoe hoger deze waarde, hoe meer beeldjes de televisie per seconde laat zien. Bij snel bewegende beelden krijg je met een 100 Hz TV de beste beeldkwaliteit. De beelden zien er zo erg vloeiend (en natuurlijk) uit.

Wat is beter: 50 of 100 Hz TV

Nu je weet wat Hertz precies is, is de logische vervolgvraag: Wat is beter een 50 of 100 Hz televisie? Dit is geheel afhankelijk waarvoor je de TV gaat gebruiken. Kijk je grotendeels naar talkshows of ‘ trage’ televisies dan heb je voldoende aan 50 Hz. Ook films en series kun je hier prima op bekijken. Wil je echter een mooi vloeiend beeld zonder onscherp of vaag beeld bij een actiefilm of sportwedstrijd? Dan heb je een 100 Hz TV nodig. Je hebt hiermee de meeste beeldje per seconde wat zorgt voor scherp beeld. Wat is nu beter: 50 of 100 HZ? De voorkeur gaat uit naar 100 Hz.

QLED en OLED 50 of 100 Hz

Een televisie met een QLED-scherm of een OLED-scherm zijn beide verkrijgbaar met een 50 of 100 Hz beeldfrequentie. De verversingssnelheid staat los van het soort scherm waarmee de televisie is uitgerust. Het één is daardoor niet van het ander afhankelijk. De verschillen tussen een OLED en QLED scherm kun je hier bekijken. Lees dit zeker door, dit voorkomt dat je uiteindelijk een TV hebt met wel de juiste Hertz, maar met een verkeerd type scherm. Onze voorkeur gaat uit naar een QLED met 100 Hz.

4K en 8K TV met 50 of 100 Hertz

Net als bij de QLED en OLED heb je met de resolutie van 4K of 8K ook de mogelijkheid om te kiezen uit 50 of 100 Hz. De meeste televisies worden verkocht met een 4K 100 Hz scherm. Hiermee heb je niet alleen haarschep beeld, het is ook nog eens erg zuiver en vloeiend. Voor de kijkafstand maakt het niet uit hoeveel Hz een televisie heeft. Een 4K of 8K 100Hz TV is uitermate geschikt voor het kijken van films, series, sportwedstrijden of het streamen van content naar je Smart tv.

50 of 100 Hz televisie gamen

Tijdens het gamen heb je vaak snel wisselend beeld. Een potje voetballen, racen of een schietspel: hHet beeld vliegt van links naar rechts. Het is daarbij belangrijk dat de televisie dit goed kan verwerken en dat je geen beeldje mist. De vraag of je een 50 of 100 Hz TV bij gamen nodig hebt, is het aan te bevelen om een 100 Hz TV te kiezen. Je hebt hierdoor 100 beeldjes per seconde. Dit is het dubbele ten opzichte van een 50 Hz televisie. 

Netflix, Videoland of Youtube

Een Smart TV is voorzien van handige apps zoals Netflix, Videoland of Youtube waardoor je televisie een soort mini computer is. Je kunt hierdoor de mooiste series en films kijken zonder een aparte DVD speler aan te sluiten. erg handig voor in de slaapkamer. Diensten zoals Netflix, Videoland en Youtube hebben veel content dat geschikt is voor een 100 Hz televisie. Een spannende actie scene wordt hierdoor levensecht weergegeven. Kijk je veel naar Netflix, Videoland of Youtube? Dan is een 100 Hz televisie absoluut een aanrader.

Populaire pagina's