Home » Beste 55 inch TV 2023

Beste 55 inch TV 2023

door tvadvies-operator

Het vergelijken van verschillende 55 inch televisies kan een enorme opgave zijn. De modellen lijken vaak enorm op elkaar waardoor je al snel het overzicht kwijt kan raken. Je wilt immers de beste 55 inch TV zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. De beste 55 inch TV heeft niet alleen een zeer goede beeldkwaliteit, ook het geluid is goed zonder direct gebruik te hoeven maken van een soundbar. Hieronder kun je de verschillende merken en modellen bekijken die wij als zeer goed hebben beoordeeld.

Goed beoordeelde 55 inch televisies 2023:

LG OLED55C16LA (2021)

LG OLED55C16LA

Met de LG OLED65C16LA komt alles wat je kijkt levensecht in beeld. Deze 4K tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 55QN85A

De Samsung Neo QLED 55QN85A geeft al jouw lievelingsfilms letterlijk kleur. Dankzij de Neo QLED techniek heeft de tv veel meer oplichtende en dimmende lampjes achter het scherm. Zo geniet je altijd van haarscherp beeld.

Lees verder >>

LG 55UP77006LB (2021)

LG 55UP77006LB

De LG 55UP77006LB laat al jouw films, series en programma’s in scherpe 4K resolutie zien. De 4K resolutie zorgt voor scherpe beelden, waardoor subtiele details goed zichtbaar zijn. Daarnaast beschikt de 55UP77006LB over HDR ondersteuning.

Lees verder >>

Philips 55OLED706 - Ambilight

Philips 55OLED706 – Ambilight

Met de Philips 55OLED706 – Ambilight geniet je van levensechte beelden. Deze tv is uitgerust met een 4K OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen.

Lees verder >>

Panasonic TX-55HZW984

Met de Panasonic TX-55HZW984 bekijk je levensechte beelden. Dankzij het OLED scherm geniet je van een diepe zwartweergave en een realistisch contrast. Door de HDR ondersteuning zijn subtiele kleurdetails duidelijk zichtbaar.

Lees verder >>

Beste 55 inch televisie 2023

De beste 55 inch televisie van 2023 heeft een scherpe resolutie van minimaal 4K. Hierdoor kun je elk detail goed zien. Ook als je iets dichter bij de televisie zit. In het bovenstaand overzicht zie je wat de beste 55 inch televisies van dit moment zijn. Deze televisies krijgen goede beoordelingen en reviews van de gebruikers. Ze zijn daarmee populair en worden het meest verkocht. Je kunt dan ook spreken van de beste koop.

55 inch Smart TV

Met een 55 inch Smart TV haal je veel in huis. Niet alleen heb je een fijn formaat televisie, je hebt ook toegang tot verschillende Apps. Netflix, Videoland, Youtube, Amazon, Disney en nog veel meer Apps kun je hierop raadplegen. Onbeperkt films en series kijken is mogelijk. De beste 55 inch Smart TV kan deze apps snel openen en streamt moeiteloos alle content dat je wilt bekijken. Ook kun je je telefoon, laptop of tablet hiermee verbinden. Via bijvoorbeeld Airplay kun je de televisie als tweede scherm gebruiken. 

Beste 55 inch OLED en QLED

Er zijn twee soorten schermen die op dit moment erg populair zijn. Dit zijn de OLED en QLED televisies. De schermen lijken veel op elkaar maar bevatten belangrijke verschillen. Het grootste verschil zit hem in de verlichting. Bij een OLED TV wordt elke pixel zelf verlicht. De techniek hierin staat niet stil en de verschillen zullen steeds kleiner worden, maar ze zijn nog steeds aanwezig. Gaat je voorkeur uit naar de beste 55 inch OLED TV of heb je na het lezen van de verschillen toch meer baat bij de beste 55 inch QLED TV? Deze keuze is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Zowel een OLED als een QLED geven prachtige kleuren weer waardoor het net lijkt alsof je zelf middenin de film of serie bent.

Beste koop 55 inch TV

De beste koop geeft aan dat deze televisie een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. De beste koop 55 inch TV heeft dan ook de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Wil je spannende films met veel en vooral snel bewegende beelden scherp bekijken? Dan raden we aan om 100 Hz (Hertz) te kiezen. De televisie kan hierdoor 100 beeldjes per seconde verwerken. Een standaard televisie heeft 50 Hz. Bij snelle scenes zie je hier vaak dat het beeld vaak wordt. Met de beste koop 55 inch TV heb je het scherpste beeld waar je vele jaren de mooiste series en films op kunt bekijken. 

Merken 55 inch TV

Het aanbod van 55 inch televisies is erg groot. Het is een veel gekozen formaat en je ziet dit formaat dan ook terug in menig woonkamer of zelfs in de grotere slaapkamers. Het beste merk 55 inch TV kan dan ook op voorhand niet worden gezegd. De verschillende bekende merken met 55 inch televisies zijn:

  • Philips
  • Sony
  • Samsung
  • LG
  • Panasonic

Mooiste geluidskwaliteit 55 inch TV

Een platte TV heeft maar weinig ruimte voor de speakers. Hierdoor kan het geluid soms wat ‘plat’ aanvoelen. Er zijn echter ook diverse televisies die meerdere speakers hebben verwerkt zodat er een mooi vol geluid is. De beste geluidskwaliteit bij een 55 inch TV bereik je bij een wattage van minimaal 60. Bij de specificaties kun je altijd zien hoeveel Watt (W) speakers de televisie heeft. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om de beste 55 inch Tv te verbinden met een soundbar. Hierdoor krijg je het mooiste geluid. Voeg eventueel twee speakers toe naast de bank om een surround ervaring te creëren. 

Populaire pagina's