Home » Beste 55 inch TV 2024

Beste 55 inch TV 2024

door tvadvies-operator

Het vergelijken van verschillende 55 inch televisies kan een enorme opgave zijn. De modellen lijken vaak enorm op elkaar waardoor je al snel het overzicht kwijt kan raken. Je wilt immers de beste 55 inch TV zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. De beste 55 inch TV van 2024 heeft niet alleen een zeer goede beeldkwaliteit, ook het geluid is goed zonder direct gebruik te hoeven maken van een soundbar. Hieronder kun je de verschillende merken en modellen bekijken die wij als zeer goed hebben beoordeeld.

Goed beoordeelde 55 inch televisies 2024:

LG OLED TV

LG OLED 55 inch

De LED televisies van LG zijn populair in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. De televisies hebben een goede beeldkwaliteit en goed contrast. Ook hebben ze een goede kijkhoek waardoor je goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 55 inch

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight 55 inch

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED 55 inch

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED 55 inch

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Beste 55 inch televisie 2024

De beste 55 inch televisie van 2024 heeft een scherpe resolutie van minimaal 4K. Hierdoor kun je elk detail goed zien. Ook als je iets dichter bij de televisie zit. In het bovenstaand overzicht zie je wat de beste 55 inch televisies van dit moment zijn. Deze televisies krijgen goede beoordelingen en reviews van de gebruikers. Ze zijn daarmee populair en worden het meest verkocht. Je kunt dan ook spreken van de beste koop.

55 inch Smart TV

Met een 55 inch Smart TV haal je veel in huis. Niet alleen heb je een fijn formaat televisie, je hebt ook toegang tot verschillende Apps. Netflix, Videoland, Youtube, Amazon, Disney en nog veel meer Apps kun je hierop raadplegen. Onbeperkt films en series kijken is mogelijk. De beste 55 inch Smart TV kan deze apps snel openen en streamt moeiteloos alle content dat je wilt bekijken. Ook kun je je telefoon, laptop of tablet hiermee verbinden. Via bijvoorbeeld Airplay kun je de televisie als tweede scherm gebruiken. 

Beste 55 inch OLED en QLED

Er zijn twee soorten schermen die op dit moment erg populair zijn. Dit zijn de OLED en QLED televisies. De schermen lijken veel op elkaar maar bevatten belangrijke verschillen. Het grootste verschil zit hem in de verlichting. Bij een OLED TV wordt elke pixel zelf verlicht. De techniek hierin staat niet stil en de verschillen zullen steeds kleiner worden, maar ze zijn nog steeds aanwezig. Gaat je voorkeur uit naar de beste 55 inch OLED TV of heb je na het lezen van de verschillen toch meer baat bij de beste 55 inch QLED TV? Deze keuze is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en omstandigheden. Zowel een OLED als een QLED geven prachtige kleuren weer waardoor het net lijkt alsof je zelf middenin de film of serie bent.

Beste koop 55 inch TV

De beste koop geeft aan dat deze televisie een goede prijs kwaliteit verhouding heeft. De beste koop 55 inch TV heeft dan ook de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Wil je spannende films met veel en vooral snel bewegende beelden scherp bekijken? Dan raden we aan om 100 Hz (Hertz) te kiezen. De televisie kan hierdoor 100 beeldjes per seconde verwerken. Een standaard televisie heeft 50 Hz. Bij snelle scenes zie je hier vaak dat het beeld vaak wordt. Met de beste koop 55 inch TV heb je het scherpste beeld waar je vele jaren de mooiste series en films op kunt bekijken. 

Merken 55 inch TV

Het aanbod van 55 inch televisies is erg groot. Het is een veel gekozen formaat en je ziet dit formaat dan ook terug in menig woonkamer of zelfs in de grotere slaapkamers. Het beste merk 55 inch TV kan dan ook op voorhand niet worden gezegd. De verschillende bekende merken met 55 inch televisies zijn:

  • Philips
  • Sony
  • Samsung
  • LG
  • Panasonic

Mooiste geluidskwaliteit 55 inch TV

Een platte TV heeft maar weinig ruimte voor de speakers. Hierdoor kan het geluid soms wat ‘plat’ aanvoelen. Er zijn echter ook diverse televisies die meerdere speakers hebben verwerkt zodat er een mooi vol geluid is. De beste geluidskwaliteit bij een 55 inch TV bereik je bij een wattage van minimaal 60. Bij de specificaties kun je altijd zien hoeveel Watt (W) speakers de televisie heeft. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om de beste 55 inch Tv te verbinden met een soundbar. Hierdoor krijg je het mooiste geluid. Voeg eventueel twee speakers toe naast de bank om een surround ervaring te creëren. 

Populaire pagina's