Home » Beste 8K TV 2024

Beste 8K TV 2024

door tvadvies-operator

De nieuwste ontwikkelingen bij televisies is een scherm met 8K resolutie. Scherper is op dit moment niet verkrijgbaar. Verschillende bekende merken bieden een 8K TV aan. De beste 8K TV’s van 2024 kun je op deze pagina bekijken. Er wordt niet alleen gekeken naar de reviews en ervaringen van de gebruikers, ook eigen onderzoek speelt een rol bij onze aanbevelingen. Alleen wanneer een televisie de hoogste scores en beste reviews krijgt, kun je die terugvinden in de onderstaande aanbevelingen.

Goed beoordeelde 8K televisies 2024:

LG 8K 65NANO966PA

LG NANO 8K 55 inch

Met de LG NANO 8K 65 inch televisie bekijk je levensechte gedetailleerde beelden met een krachtig contrast. Dankzij de 8K resolutie komen kleine details scherp in beeld, zoals bladeren aan een boom of de vacht van een dier.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 8K 65QN800A

Samsung QLED 8K 65 inch

Met de Samsung Neo QLED 65 inch bekijk je haarscherpe, heldere en gedetailleerde beelden. Deze 8K televisie gebruikt als achtergrondverlichting duizenden kleine led lampjes wat ook wel Mini-Led wordt genoemd.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 8K 65QN800A

Samsung QLED 8K 75 inch

Identiek aan het model hierboven, echter is deze televisie een slag groter. Dit betreft het 75 inch model. Geschikt voor de grotere ruimtes zoals woonkamers of vergaderzalen. Door de 8K resolutie en 100 Hz is dit scherm zeer scherp.

Lees verder >>

Resolutie 8K TV

Een 8K televisie is maar liefst 16 keer scherper dan een Full HD televisie. Dit was tot voor kort de standaard die je in menig huiskamer en slaapkamer. Wie op dit moment een 4K televisie heeft gaat er met de beste 8K TV ook weer een stuk op vooruit. Het 8K scherm bevat namelijk vier keer zoveel pixels. De resolutie van een 8K TV betreft 7680 x 4230 pixels. Je ziet dit terug als 4230p. In totaal bevat het scherm meer dan 33 miljoen pixels. 33.177.600 pixels om precies te zijn. Dat zijn er een stuk meer dan bij een 4K (8,3 miljoen) en Full HD (2 miljoen) scherm. Op de beste 8K TV kun je elk detail zeer scherp zien. Ook als je dichtbij de televisie zit.

Beste smart TV 8K

Een smart TV 8K koop je niet alleen voor nu, je bent helemaal klaar voor de toekomst. Er wordt op dit moment beperkt uitgezonden op 8K kwaliteit. Op Youtube is beperkt content beschikbaar wat in 8K is opgenomen. Binnenkort kun je op de beste smart TV 8K ook films en series in 8K bekijken. Je bent hiermee dus helemaal voorbereid op de toekomst van haar scherp televisie kijken.

De beste 8K TV van 2024

Bij het kopen van een nieuwe 8K TV is het belangrijk dat je op een aantal eigenschappen goed let. Ondanks dat de televisies er op het oog allemaal gelijk uitzien, verschillen ze echter wel van elkaar. Dat verklaart niet alleen de prijsverschillen, het is ook te zien in de beeldkwaliteit van de televisie. De zoektocht naar de beste 8K TV van 2024 kan daardoor erg lastig worden. Zeker wanneer je niet technisch bent aangelegd.

Beste 8K QLED en OLED Televisie

Er zijn twee verschillende schermen die momenteel erg populair zijn. De beste 8K TV kun je namelijk kopen met een OLED-scherm maar ook met een QLED-scherm. Elk heeft voordelen maar ook nadelen. Het verschil tussen OLED en QLED kun je op deze pagina bekijken. De beste 8K QLED TV en de beste 8K OLED TV kun je in het bovenstaande overzicht bekijken.

Formaten in 8K

De grotere formaten televisies komen het beste tot hun recht als de resolutie erg scherp is. Met 8K krijg je haarscherp beeld, ook als je dichtbij een groot formaat televisie zit. Je kunt hierdoor een grotere TV in een woonkamer plaatsen zonder verlies van beeldkwaliteit. Je kunt hiermee een heuse thuisbioscoop creëren in je woonkamer. De meeste formaten beginnen bij 65 inch en groter. Het minimale 8K formaat is 55 inch. Bij kleinere formaten is een 4K televisie de beste keuze.  

Populaire pagina's