Home » Levensduur televisie

Levensduur televisie

door tvadvies-operator

Wat is de levensduur van een televisie? Op deze pagina lees je meer informatie over hoelang een TV gemiddeld meegaat. Een televisie met apps worden een bepaald aantal jaren voorzien van een update. Het kan zijn dat een ‘oude’ smart tv niet meer in staat is om apps te gebruiken. Ben je benieuwd wat de levensduur van een TV is? Per merk en model kan hier een verschil in zitten. De premium merken gaan over het algemeen langer mee dan budget merken. Bekijk hieronder de levensduur van een TV:

Top 5 goede televisies met een lange levensduur:

Sony Bravia OLED XR-55A80J

Sony Bravia OLED XR-55A80J

Met de Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) komen je favoriete films en series levensecht in beeld met een zeer grote kijkhoek en realistisch geluid. Deze 4K OLED tv gebruikt miljoenen pixels die individueel oplichten en dimmen, zodat de tv beelden met een krachtig contrast toont.

Lees verder >>

Philips 55OLED936 – Ambilight

Met de Philips 55OLED936 – Ambilight creëer je je eigen thuisbioscoop. Omdat deze televisie een Bowers & Wilkins soundbar heeft, geniet je van een complete kijk- en luisterervaring. Het OLED scherm heet een uitstekende hoek waardoor je vanaf vrijwel elke positie naar deze televisie kunt kijken.

Lees verder >>

LG OLED65G1RLA

LG OLED55G1RLA

De LG OLED55G1RLA is een stijlvolle tv waarmee je geniet van heldere beelden met diepe zwartwaarden en een krachtig contrast. Dankzij de meegeleverde muurbeugel hangt je tv als een schilderij strak tegen de muur. Door de uitstekende kijkhoek kun je vanaf vele posities naar deze TV kijken zonder verlies van kwaliteit.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 55QN95A

Samsung Neo QLED 55QN95A

Deze 4K televisie heeft dankzij de Neo QLED technologie duizenden kleine led lampen die individueel kunnen oplichten en dimmen. Zo hebben de beelden die je kijkt een krachtig contrast. Daarnaast heeft deze televisie een grote hoek vanuit waar je naar de televisie kunt kijken. Je ziet daardoor ook vanaf de zijkant perfect beeld.

Lees verder >>

Philips 55OLED706 - Ambilight

Philips 55OLED706 – Ambilight

Met de Philips 55OLED706 – Ambilight (2021) geniet je van levensechte beelden. Deze tv is uitgerust met een 4K OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen. Hierdoor bekijk je beelden met een zeer grote hoek.

Lees verder >>

Gemiddelde levensduur TV

De gemiddelde levensduur van een TV wordt bepaald door meerdere factoren. Het zijn niet alleen de technische elementen zoals het beeldscherm (OLED of QLED), verlichting of de speakers, ook de ondersteuning voor updates bepalen de gemiddelde levensduur van een TV. Over het algemeen hebben de premium merken zoals Philips, Samsung, LG en Sony gemiddeld de langste levensduur. Goedkopere televisies met een budget merk kunnen een stuk minder lang meegaan. Kies daarom altijd voor de beste tv en vergelijk de verschillende beoordelingen.

Met het nieuwste model en een goede kwaliteit behaal je de beste levensduur van een televisie.

Hoelang gaat een TV gemiddeld mee?

Bij het kopen van een nieuwe televisie is een belangrijke vraag hoelang een tv gemiddeld meegaat. Alhoewel er geen houdbaarheidsdatum op een televisie zit, is er wel de garantieperiode. Daar buiten is een eventuele reparatie voor eigen rekening. De kwaliteit van een televisie kan als leidraad worden gebruikt om een antwoord te geven op de vraag ‘Hoelang gaat een TV gemiddeld mee?‘ In de onderstaande tabel kun je de verschillen bekijken met enerzijds de kwaliteit en anderzijds de gemiddelde levensduur.

KwaliteitLevensduur
StandaardTot 4 jaar
GoedTot 6 jaar
UitstekendTot 8 jaar

Hoelang gaat een LED TV mee?

De levensduur van een LED TV is langer dan van een televisie waarbij geen LED wordt gebruikt. Een LED TV gaat niet alleen langer mee, ze zijn ook nog eens energiezuiniger. Een televisie koop je om er meerdere jaren plezier van te beleven. Het is dan van belang dat de levensduur van het model dit ook waar kan maken. Naast een ‘normale‘ LED TV heb je ook nog OLED en QLED. Zit hier nog een verschil in als er gekeken wordt hoelang een TV meegaat?

Levensduur OLED en QLED TV

Een OLED televisie verschilt van een QLED televisie. Ondanks deze verschillen is er geen verschil te ontdekken bij de gemiddelde levensduur. Beide type televisies gaan namelijk erg lang mee. De eerste generatie van deze twee is bijna door zijn levensduur heen en zal binnenkort geen ondersteuning meer bieden voor de aanwezige apps. Een flinke domper voor het gebruiksgemak van de televisie. Met een Chromecast kun je dit euvel eventueel oplossen, ideaal is het niet. Het ligt dan ook voor de hand om de televisie te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kan nog eens goedkoper zijn dan je denkt als je bedenkt dat televisies steeds zuiniger zijn geworden!

Hoelang gaat een SMART TV mee?

Hoelang gaat een SMART TV gemiddeld mee? Fabrikanten zijn verplicht om meerdere jaren ondersteuning voor de apps op een SMART TV te bieden vanaf het productiejaar van de TV. Let er dan ook goed op bij de aanschaf van een nieuwe TV uit welk productiejaar hij komt. Dit kan tot enkele jaren ondersteuning schelen. Een te goede aanbieding kan daardoor een kortere levensduur hebben dan je wellicht zou verwachten. Dit heeft te maken met het feit dat al na enkele jaren al geen updates meer kunnen worden downloaden omdat het productiejaar uit bijvoorbeeld vier of vijf geleden komt. Aan het uiterlijk van een televisie is dit vaak niet te zien. Om zo lang mogelijk van je SMART TV te kunnen genieten kies je altijd het productiejaar van dit jaar of maximaal één jaar daarvoor. Zo geniet je het langst van je televisie.

Populaire pagina's