Home » Levensduur televisie

Levensduur televisie

door tvadvies-operator

Wat is de levensduur van een televisie? Op deze pagina lees je meer informatie over hoelang een TV gemiddeld meegaat. Een televisie met apps worden een bepaald aantal jaren voorzien van een update. Het kan zijn dat een ‘oude’ smart tv niet meer in staat is om apps te gebruiken. Ben je benieuwd wat de levensduur van een TV is? Per merk en model kan hier een verschil in zitten. De premium merken gaan over het algemeen langer mee dan budget merken. Bekijk hieronder de levensduur van een TV:

Top 5 goede televisies met een lange levensduur:

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Gemiddelde levensduur TV

De gemiddelde levensduur van een TV wordt bepaald door meerdere factoren. Het zijn niet alleen de technische elementen zoals het beeldscherm (OLED of QLED), verlichting of de speakers, ook de ondersteuning voor updates bepalen de gemiddelde levensduur van een TV. Over het algemeen hebben de premium merken zoals Philips, Samsung, LG en Sony gemiddeld de langste levensduur. Goedkopere televisies met een budget merk kunnen een stuk minder lang meegaan. Kies daarom altijd voor de beste tv en vergelijk de verschillende beoordelingen.

Met het nieuwste model en een goede kwaliteit behaal je de beste levensduur van een televisie.

Hoelang gaat een TV gemiddeld mee?

Bij het kopen van een nieuwe televisie is een belangrijke vraag hoelang een tv gemiddeld meegaat. Alhoewel er geen houdbaarheidsdatum op een televisie zit, is er wel de garantieperiode. Daar buiten is een eventuele reparatie voor eigen rekening. De kwaliteit van een televisie kan als leidraad worden gebruikt om een antwoord te geven op de vraag ‘Hoelang gaat een TV gemiddeld mee?‘ In de onderstaande tabel kun je de verschillen bekijken met enerzijds de kwaliteit en anderzijds de gemiddelde levensduur.

KwaliteitLevensduur
StandaardTot 4 jaar
GoedTot 6 jaar
UitstekendTot 8 jaar

Hoelang gaat een LED TV mee?

De levensduur van een LED TV is langer dan van een televisie waarbij geen LED wordt gebruikt. Een LED TV gaat niet alleen langer mee, ze zijn ook nog eens energiezuiniger. Een televisie koop je om er meerdere jaren plezier van te beleven. Het is dan van belang dat de levensduur van het model dit ook waar kan maken. Naast een ‘normale‘ LED TV heb je ook nog OLED en QLED. Zit hier nog een verschil in als er gekeken wordt hoelang een TV meegaat?

Levensduur OLED en QLED TV

Een OLED televisie verschilt van een QLED televisie. Ondanks deze verschillen is er geen verschil te ontdekken bij de gemiddelde levensduur. Beide type televisies gaan namelijk erg lang mee. De eerste generatie van deze twee is bijna door zijn levensduur heen en zal binnenkort geen ondersteuning meer bieden voor de aanwezige apps. Een flinke domper voor het gebruiksgemak van de televisie. Met een Chromecast kun je dit euvel eventueel oplossen, ideaal is het niet. Het ligt dan ook voor de hand om de televisie te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kan nog eens goedkoper zijn dan je denkt als je bedenkt dat televisies steeds zuiniger zijn geworden!

Hoelang gaat een SMART TV mee?

Hoelang gaat een SMART TV gemiddeld mee? Fabrikanten zijn verplicht om meerdere jaren ondersteuning voor de apps op een SMART TV te bieden vanaf het productiejaar van de TV. Let er dan ook goed op bij de aanschaf van een nieuwe TV uit welk productiejaar hij komt. Dit kan tot enkele jaren ondersteuning schelen. Een te goede aanbieding kan daardoor een kortere levensduur hebben dan je wellicht zou verwachten. Dit heeft te maken met het feit dat al na enkele jaren al geen updates meer kunnen worden downloaden omdat het productiejaar uit bijvoorbeeld vier of vijf geleden komt. Aan het uiterlijk van een televisie is dit vaak niet te zien. Om zo lang mogelijk van je SMART TV te kunnen genieten kies je altijd het productiejaar van dit jaar of maximaal één jaar daarvoor. Zo geniet je het langst van je televisie.