Home » 65 inch TV afmetingen

65 inch TV afmetingen

door tvadvies-operator

De afmetingen van een 65 inch TV kun je hier eenvoudig omrekenen naar centimeters. Hoe groot is een 65 inch TV? Op deze pagina lees je alle informatie over de afmetingen in hoogte en breedte samen met de diameter in inch en centimeters. De TV afmetingen kun je ook bekijken bij de specificaties van de onderstaande televisies. Dit zijn op dit moment door ons goed beoordeelde 65 inch tv’s:

Goed beoordeelde 65 inch televisies 2024:

LG OLED TV

LG OLED 65 inch

De LED televisies van LG zijn populair in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. De televisies hebben een goede beeldkwaliteit en goed contrast. Ook hebben ze een goede kijkhoek waardoor je goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 65 inch

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight 65 inch

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED 65 inch

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED 65 inch

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

65 inch TV afmetingen

De afmetingen van een 65 inch TV bestaan uit de diameter (in inch en cm), hoogte, breedte en de dikte. Als je een televisie zoekt die moet passen binnen een bepaalde afmeting, denk aan een TV meubel of een inbouwnis, dan is het erg belangrijk dat je de juiste afmetingen weet. Ook al is de schermgrootte gelijk, de 65 inch TV afmetingen kunnen per merk en model van elkaar verschillen. Deze verschillen zijn echter minimaal. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende 65 inch tv afmetingen. Denk aan het omrekenen van de diameter van inch naar cm en de ideale kijkafstand.

Formaat 65 inch TV in cm

Hoe groot is een 65 inch tv? Het TV formaat van een 65 inch TV wordt altijd in inches weergegeven. Hoeveel cm is dit? Je kunt het formaat uitrekenen aan de hand van een tabel maar handmatig omrekenen kan ook. Daarover lees je hieronder meer. Naast de diameter bestaat het formaat ook uit de hoogte en de breedte. Het formaat van de beste 65 inch TV in cm wordt in de onderstaande tabel handig weergegeven. Je ziet zo in één oogopslag de het formaat in inch, de diameter in cm en de hoogte en breedte in cm.

TV formaat 65 inch omrekenen

Bij het omrekenen van de 65 inch tv afmetingen gaat de diameter van inch naar centimeter. Je kunt op deze manier een beter beeld krijgen bij de daadwerkelijke afmetingen die bij dit formaat horen. Het formaat omrekenen van inch naar cm kan, zoals eerder gezegd, met behulp van een omrekentabel maar je kunt het ook handmatig doen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet dat 1 inch gelijk staat aan 2,54 centimeter. Door de diameter te vermenigvuldigen met 2,54 kom je te weten wat het formaat van een 65 inch tv in centimeter is. 65 inch staat gelijk aan 165,1 centimeter. Van linksboven naar rechtsonder heb je dan een afstand van afgerond 165 centimeter.

Hoeveel cm is een 65 inch tv

Hierboven is uitgelegd hoe de diameter van een 65 inch tv van inch naar cm omgerekend kan worden. Naast de diameter is ook de hoogte, breedte en dikte van belang als je een nieuwe televisie wilt aanschaffen. Hoeveel cm is een 65 inch tv? De belangrijkste maten kun je in de onderstaande tabel bekijken. Weet je wat de ideale kijkafstand is bij dit formaat televisie? Lees hieronder wat de kijkafstand is.

Kijkafstand 65 inch TV

De kijkafstand van een 65 inch TV is een goede maatstaf om te bepalen of dit formaat geschikt is voor jouw situatie. De afstand tussen de TV en de bank of stoel in meters kan gebruikt worden in de kijkafstand te bepalen. Als vuistregel kun je hiervoor de factor 15 gebruiken. De kijkafstand van een 65 inch TV wordt hierdoor minimaal 4,5 meter. Is de afstand groter dan 5,5 meter? Dan kun je ook kijken of een 75 inch tv mogelijk beter past. 

65 inch TV afmetingen in cm:

TV formaat in inchDiameter in cmHoogte in cmBreedte in cm
65 inch165 centimeter84,5 centimeter145,5 centimeter

Populaire pagina's