Home » 65 inch TV afmetingen

65 inch TV afmetingen

door tvadvies-operator

De afmetingen van een 65 inch TV kun je hier eenvoudig omrekenen naar centimeters. Hoe groot is een 65 inch TV? Op deze pagina lees je alle informatie over de afmetingen in hoogte en breedte samen met de diameter in inch en centimeters. De TV afmetingen kun je ook bekijken bij de specificaties van de onderstaande televisies. Dit zijn op dit moment door ons goed beoordeelde 65 inch tv’s:

Goed beoordeelde 65 inch televisies 2023:

LG OLED65G1RLA

LG OLED65G1RLA

De LG OLED65G1RLA is een stijlvolle tv waarmee je geniet van heldere beelden met diepe zwartwaarden en een krachtig contrast. Dankzij de meegeleverde muurbeugel hangt je tv als een schilderij strak tegen de muur.

Lees verder >>

Philips Ambilight 65OLED805

Met de Philips 65OLED805 ben je verzekerd van een scherp beeld met een levensecht contrast en realistische kleuren. De tv is uitgerust met een OLED scherm waarbij de pixels zelf kleuren produceren en oplichten.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 65QN95A (2021)

Samsung QLED 65QN95A

Met de Samsung Neo QLED 65QN95A komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K televisie heeft een handige One Connect Box waardoor er maar 1 kabel naar de TV gaat.

Lees verder >>

Beste TV 2021 LG

LG OLED65C16LA

Met de LG OLED65C16LA komt alles wat je kijkt levensecht in beeld. Deze 4K tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen.

Lees verder >>

Beste TV 2021

Samsung QLED 65Q80A

Met de Samsung QLED 65Q80A bekijk je kleur- en contrastrijke beelden. Dankzij het QLED scherm heeft deze televisie een grote helderheid en een rijke kleurweergave. De tv heeft de beste geluidskwaliteit in zijn klasse.

Lees verder >>

65 inch TV afmetingen

De afmetingen van een 65 inch TV bestaan uit de diameter (in inch en cm), hoogte, breedte en de dikte. Als je een televisie zoekt die moet passen binnen een bepaalde afmeting, denk aan een TV meubel of een inbouwnis, dan is het erg belangrijk dat je de juiste afmetingen weet. Ook al is de schermgrootte gelijk, de 65 inch TV afmetingen kunnen per merk en model van elkaar verschillen. Deze verschillen zijn echter minimaal. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende 65 inch tv afmetingen. Denk aan het omrekenen van de diameter van inch naar cm en de ideale kijkafstand.

Formaat 65 inch TV in cm

Hoe groot is een 65 inch tv? Het TV formaat van een 65 inch TV wordt altijd in inches weergegeven. Hoeveel cm is dit? Je kunt het formaat uitrekenen aan de hand van een tabel maar handmatig omrekenen kan ook. Daarover lees je hieronder meer. Naast de diameter bestaat het formaat ook uit de hoogte en de breedte. Het formaat van de beste 65 inch TV in cm wordt in de onderstaande tabel handig weergegeven. Je ziet zo in één oogopslag de het formaat in inch, de diameter in cm en de hoogte en breedte in cm.

TV formaat 65 inch omrekenen

Bij het omrekenen van de 65 inch tv afmetingen gaat de diameter van inch naar centimeter. Je kunt op deze manier een beter beeld krijgen bij de daadwerkelijke afmetingen die bij dit formaat horen. Het formaat omrekenen van inch naar cm kan, zoals eerder gezegd, met behulp van een omrekentabel maar je kunt het ook handmatig doen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet dat 1 inch gelijk staat aan 2,54 centimeter. Door de diameter te vermenigvuldigen met 2,54 kom je te weten wat het formaat van een 65 inch tv in centimeter is. 65 inch staat gelijk aan 165,1 centimeter. Van linksboven naar rechtsonder heb je dan een afstand van afgerond 165 centimeter.

Hoeveel cm is een 65 inch tv

Hierboven is uitgelegd hoe de diameter van een 65 inch tv van inch naar cm omgerekend kan worden. Naast de diameter is ook de hoogte, breedte en dikte van belang als je een nieuwe televisie wilt aanschaffen. Hoeveel cm is een 65 inch tv? De belangrijkste maten kun je in de onderstaande tabel bekijken. Weet je wat de ideale kijkafstand is bij dit formaat televisie? Lees hieronder wat de kijkafstand is.

Kijkafstand 65 inch TV

De kijkafstand van een 65 inch TV is een goede maatstaf om te bepalen of dit formaat geschikt is voor jouw situatie. De afstand tussen de TV en de bank of stoel in meters kan gebruikt worden in de kijkafstand te bepalen. Als vuistregel kun je hiervoor de factor 15 gebruiken. De kijkafstand van een 65 inch TV wordt hierdoor minimaal 4,5 meter. Is de afstand groter dan 5,5 meter? Dan kun je ook kijken of een 75 inch tv mogelijk beter past. 

65 inch TV afmetingen in cm:

TV formaat in inchDiameter in cmHoogte in cmBreedte in cm
65 inch165 centimeter84,5 centimeter145,5 centimeter

Populaire pagina's