Home » 55 inch TV afmetingen

55 inch TV afmetingen

door tvadvies-operator

Wat is het formaat van een 55 inch TV? De TV afmetingen kun je op deze pagina bekijken. Dit kan in zowel inch als in centimeters. Je kunt niet alleen de diameter van een 55 inch tv omrekenen, je kunt hier ook de gemiddelde hoogte en breedte bekijken. De goed beoordeelde 55 inch televisies van 2024 kun je hieronder bekijken. Je ziet direct de exacte afmetingen bij het bewuste model.

Goed beoordeelde 55 inch televisies 2024:

LG OLED TV

LG OLED 55 inch

De LED televisies van LG zijn populair in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. De televisies hebben een goede beeldkwaliteit en goed contrast. Ook hebben ze een goede kijkhoek waardoor je goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 55 inch

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight 55 inch

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED 55 inch

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED 55 inch

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

55 inch TV afmetingen

Hoe groot is een 55 inch tv in centimeters? De TV afmetingen worden vaak in inch weergegeven omdat dit de standaard afmeting is om de grootte weer te geven. In Nederland gebruiken we weinig inches om bepaalde afmetingen aan te geven. De 55 inch TV afmetingen van inch naar cm omrekenen wordt dan ook vaak gedaan. Je ziet de hoogte, breedte en de diameter in centimeters. Zo weet je precies wat de tv afmetingen van een 55 inch TV zijn. Wel zo handig.

Formaat 55 inch TV in cm

Hoe groot is een 55 inch tv? Je bent niet de enige die deze vraag heeft. Het formaat wordt namelijk altijd in inch weergegeven. Om het wat tastbaarder te maken moet je het eerst omrekenen naar centimeters. Het formaat van een 55 inch tv omrekenen naar centimeters kan handmatig, maar je kunt ook de onderstaande tabel gebruiken. 

TV formaat 55 inch omrekenen

Wist je dat 1 inch gelijk staat aan 2,54 centimeter? Als je handmatig het TV formaat van 55 inch wilt omrekenen naar centimeter dan vermenigvuldig je het aantal inch met 2,54. Zoals hierboven al gezegd staat 1 inch namelijk gelijk aan 2,54 centimeter. Je zult dan zien dat er 139,7 op je scherm komt te staan. Dit wordt afgerond op 140 centimeter. De diameter van een 55 inch tv is dus 140 centimeter.

Hoeveel cm is 55 inch tv

Nu je de diameter weet, heb je een goed beeld van de TV afmeting van een 55 inch tv. Naast de diameter is het ook handig om de hoogt en breedte te weten. Wil je beste televisie in een bepaalde hoek of nis plaatsen, dan moet dit wel passen. Hoeveel cm is een 55 inch TV als je dan kijkt naar de hoogt een breedte? Dit is per merk en model (helaas) verschillend. Dit heeft te maken met de rand die om de televisie zit. Als er gekeken wordt naar het gemiddelde dan is de hoogte 70,5 centimeter (zonder voet) en de breedte 123 centimeter. Voor de exacte afmeting moet je altijd de specificaties van het bewuste model bekijken.

Kijkafstand 55 inch TV

De TV afmetingen van een 55 inch televisie worden hierboven weergegeven. De diameter, hoogte en breedte is bekend waardoor je een goed beeld hebt van de grootte van de televisie. Past dit ook binnen de kijkafstand van een 55 inch TV? Dit formaat heeft een ideale kijkafstand tussen de 4 en 4,5 meter. Kijk je veel films of game je veel? Je zou dan ook een groter formaat zoals een 65 inch kunnen kiezen.

55 inch TV afmetingen in cm:

 
TV formaat in inchDiameter in cmHoogte in cmBreedte in cm
55 inch140 centimeter70,5 centimeter123 centimeter

Populaire pagina's