Home » Beste OLED TV 2024

Beste OLED TV 2024

door tvadvies-operator

Een OLED TV herken je direct aan de zeer heldere kleurenweergave en de diepe zwart waardes. Het contrast tussen donker en licht is bij een OLED TV goed zichtbaar. Wat is de beste OLED TV van 2024? Het aanbod OLED televisies is vrij groot omdat je uit diverse merken kunt kiezen. Hoe is de prijs kwaliteit verhouding bij een OLED TV en welke heeft het beste geluid? Bekijk hieronder de door ons als zeer goed beoordeelde OLED TV’s van dit moment:

Goed beoordeelde OLED televisies 2024:

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight OLED televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Beste OLED TV 2024

Veel mensen willen het beste voor hun geld. De prijs kwaliteit verhouding bij het uitzoeken van een nieuwe OLED televisie is dan ook een logische stap. Je wilt natuurlijk het beste geluid en de beste beeldkwaliteit, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Wij hebben de verschillende OLED TV’s getest en beoordeeld. De beste OLED TV’s die hebben wij in het bovenstaand overzicht geplaatst. Zo haal je altijd de beste OLED TV van 2024 in huis tegen de beste prijs kwaliteit verhouding. De resolutie is dan ook minimaal 4K.

Smart OLED TV

Alle OLED televisies zijn tegenwoordig Smart uitgevoerd. Hierdoor kun je de meest bekende apps gebruiken zoals Videoland, Netflix, Youtube maar ook Pathé en Amazon. Je kunt hierdoor onbeperkt series en films kijken. De televisies kunnen via Wifi worden verbonden met je netwerk, maar wij adviseren altijd om een UTP kabel te gebruiken. Hierdoor heb je de maximale snelheid tegen de minste storing. Films en series kijken gaat zo zonder schokkerig of onscherp beeld. Wist je dat er ook OLED TV’s zijn die Apple Airplay ondersteunen? Je kunt hiermee je telefoon, laptop of tablet streamen naar je televisie.

Beste koop OLED TV

De ‘beste koop’ wordt vaak gebruikt in folders, reclames en ook in winkels kom je de beste koop vaak tegen. Heb je met de beste koop OLED TV ook de beste in huis? Dat is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld minimaal 100 Hz, meerdere HDMI ingangen of moet de televisie een bepaald formaat hebben? Kijk hier dan naar bij de specificaties van de beste koop OLED TV. Los van het formaat is de kans zeer groot dat de televisie dit heeft. Het is immers gekozen tot de beste koop. Hierbij is de prijs kwaliteit verhouding zeer goed. Je haalt hiermee absoluut een goede televisie in huis. Twijfel je nog tussen OLED of QLED? Ondanks dat deze twee veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen. In een handige tabel kun je dit eenvoudig bekijken. Het is dan ook aan te bevelen om deze verschillen tussen beide type schermen te lezen.

Welke merken hebben OLED?

Er zijn diverse bekende merken waaruit je kunt kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe OLED televisie. De meest bekende zijn vaak prominent aanwezig in (web)winkels en leveren allemaal een goede kwaliteit. De specificaties van het bewuste model zorgen voor de prijsverschillen. Kijk hier altijd goed naar. Het is dan ook goed om vooraf een lijstje te maken met de minimale eisen waaraan de televisie moet voldoen. Dat maakt de zoektocht naar de beste OLED TV een stuk eenvoudiger. Hieronder kun je bekijken uit welke merken je kunt kiezen:

  • LG
  • SONY
  • PHILIPS
  • SAMSUNG

Beste OLED TV met soundbar

Naast een perfect beeld wil je natuurlijk ook het beste geluid uit je televisie horen. Over het algemeen is het standaard geluid uit een televisie prima voor talkshows. Bij het kijken van series en films is vaak een te kort op de bass en heldere stemgeluiden. Ook is er geen Dolby Surround mogelijk. De oplossing zit hem in een Soundbar, eventueel aangevuld met speakers aan de andere kant van de woonkamer. Wil je geen soundbar maar wel het beste geluid? Kijk dan naar de OLED TV met het beste geluid. De maximale Watt output moet dan minimaal 60 zijn. Je kunt later altijd nog een soundbar aansluiten. De beste OLED TV met soundbar kun je vaak als combinatie bestellen waardoor je een flinke korting kunt krijgen op de soundbar welke goed kan communiceren met de televisie. Een extra afstandsbediening is dan niet nodig.

Dolby Vision en HDR

Enkele kenmerken waarop je kunt letten tijdens de zoektocht zijn specificaties zoals Dolby Vision en HDR. Beide zorgen ervoor dat de beelden op zeer fraaie wijze worden getoond. Met HDR krijg je een zeer groot kleurenpallet en Dolby Vision laat het maximale uit je scherm komen. Vrijwel alle beste OLED TV’s zijn hier dan ook mee uitgerust. In combinatie met een soundbar kun je een ware thuisbioscoop creëren waardoor je heerlijk kunt kijken naar je favoriete films en series.

Populaire pagina's