Home » Beste OLED TV 2023

Beste OLED TV 2023

door tvadvies-operator

Een OLED TV herken je direct aan de zeer heldere kleurenweergave en de diepe zwart waardes. Het contrast tussen donker en licht is bij een OLED TV goed zichtbaar. Wat is de beste OLED TV van 2023? Het aanbod OLED televisies is vrij groot omdat je uit diverse merken kunt kiezen. Hoe is de prijs kwaliteit verhouding bij een OLED TV en welke heeft het beste geluid? Bekijk hieronder de door ons als zeer goed beoordeelde OLED TV’s van dit moment:

Goed beoordeelde OLED televisies 2023:

Sony Bravia OLED XR-65A80J (2021)

Sony Bravia OLED XR-65A80J

Met de Sony Bravia OLED XR-65A80J komen je favoriete films en series levensecht in beeld met realistisch geluid. Deze 4K OLED tv gebruikt miljoenen pixels die individueel oplichten en dimmen, zodat de tv beelden met een krachtig contrast toont.

Lees verder >>

Philips 65OLED806 - Ambilight (2021)

Philips 65OLED806 – Ambilight

De Philips 65OLED806 – Ambilight is een televisie waarmee je geniet van levensecht beeld. Het OLED scherm zorgt voor een hoog contrast. Zo komen kleuren helder in beeld en is zwart ook écht zwart. Het 10 bit paneel ondersteunt maar liefst 1 miljard kleuren.

Lees verder >>

LG OLED65C16LA

Met de LG OLED65C16LA komt alles wat je kijkt levensecht in beeld. Deze 4K tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen. Op die manier bekijk je beelden met een krachtig contrast en veel subtiele kleurtinten.

Lees verder >>

Philips 65OLED935 – Ambilight

Met de Philips 65OLED935 – Ambilight is het net alsof je jouw favoriete films, sportwedstrijden en YouTube video’s in de bioscoop ziet. De ingebouwde Bowers & Wilkins soundbar zorgt voor helder geluid tijdens het kijken naar je favoriete films en series.

Lees verder >>

Sony OLED KE-65A8P

Sony OLED KE-65A8P

Met de Sony KE-65A8P  geniet je van levensechte beelden en realistisch geluid. Deze 4K tv heeft een OLED scherm waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen.

Lees verder >>

Beste OLED TV 2023

Veel mensen willen het beste voor hun geld. De prijs kwaliteit verhouding bij het uitzoeken van een nieuwe OLED televisie is dan ook een logische stap. Je wilt natuurlijk het beste geluid en de beste beeldkwaliteit, zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Wij hebben de verschillende OLED TV’s getest en beoordeeld. De beste OLED TV’s die hebben wij in het bovenstaand overzicht geplaatst. Zo haal je altijd de beste OLED TV in huis tegen de beste prijs kwaliteit verhouding. De resolutie is dan ook minimaal 4K.

Smart OLED TV

Alle OLED televisies zijn tegenwoordig Smart uitgevoerd. Hierdoor kun je de meest bekende apps gebruiken zoals Videoland, Netflix, Youtube maar ook Pathé en Amazon. Je kunt hierdoor onbeperkt series en films kijken. De televisies kunnen via Wifi worden verbonden met je netwerk, maar wij adviseren altijd om een UTP kabel te gebruiken. Hierdoor heb je de maximale snelheid tegen de minste storing. Films en series kijken gaat zo zonder schokkerig of onscherp beeld. Wist je dat er ook OLED TV’s zijn die Apple Airplay ondersteunen? Je kunt hiermee je telefoon, laptop of tablet streamen naar je televisie.

Beste koop OLED TV

De ‘beste koop’ wordt vaak gebruikt in folders, reclames en ook in winkels kom je de beste koop vaak tegen. Heb je met de beste koop OLED TV ook de beste in huis? Dat is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld minimaal 100 Hz, meerdere HDMI ingangen of moet de televisie een bepaald formaat hebben? Kijk hier dan naar bij de specificaties van de beste koop OLED TV. Los van het formaat is de kans zeer groot dat de televisie dit heeft. Het is immers gekozen tot de beste koop. Hierbij is de prijs kwaliteit verhouding zeer goed. Je haalt hiermee absoluut een goede televisie in huis. Twijfel je nog tussen OLED of QLED? Ondanks dat deze twee veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen te benoemen. In een handige tabel kun je dit eenvoudig bekijken. Het is dan ook aan te bevelen om deze verschillen tussen beide type schermen te lezen.

Welke merken hebben OLED?

Er zijn diverse bekende merken waaruit je kunt kiezen bij het aanschaffen van een nieuwe OLED televisie. De meest bekende zijn vaak prominent aanwezig in (web)winkels en leveren allemaal een goede kwaliteit. De specificaties van het bewuste model zorgen voor de prijsverschillen. Kijk hier altijd goed naar. Het is dan ook goed om vooraf een lijstje te maken met de minimale eisen waaraan de televisie moet voldoen. Dat maakt de zoektocht naar de beste OLED TV een stuk eenvoudiger. Hieronder kun je bekijken uit welke merken je kunt kiezen:

  • LG
  • SONY
  • PHILIPS
  • PANASONIC
  • HISENSE

Beste OLED TV met soundbar

Naast een perfect beeld wil je natuurlijk ook het beste geluid uit je televisie horen. Over het algemeen is het standaard geluid uit een televisie prima voor talkshows. Bij het kijken van series en films is vaak een te kort op de bass en heldere stemgeluiden. Ook is er geen Dolby Surround mogelijk. De oplossing zit hem in een Soundbar, eventueel aangevuld met speakers aan de andere kant van de woonkamer. Wil je geen soundbar maar wel het beste geluid? Kijk dan naar de OLED TV met het beste geluid. De maximale Watt output moet dan minimaal 60 zijn. Je kunt later altijd nog een soundbar aansluiten. De beste OLED TV met soundbar kun je vaak als combinatie bestellen waardoor je een flinke korting kunt krijgen op de soundbar welke goed kan communiceren met de televisie. Een extra afstandsbediening is dan niet nodig.

Dolby Vision en HDR

Enkele kenmerken waarop je kunt letten tijdens de zoektocht zijn specificaties zoals Dolby Vision en HDR. Beide zorgen ervoor dat de beelden op zeer fraaie wijze worden getoond. Met HDR krijg je een zeer groot kleurenpallet en Dolby Vision laat het maximale uit je scherm komen. Vrijwel alle beste OLED TV’s zijn hier dan ook mee uitgerust. In combinatie met een soundbar kun je een ware thuisbioscoop creëren waardoor je heerlijk kunt kijken naar je favoriete films en series.

Populaire pagina's