Home » Beste TV slaapkamer

Beste TV slaapkamer

door tvadvies-operator

Wat is de beste TV voor in de slaapkamer? Tegenwoordig staat er in vrijwel elke slaapkamer een televisie. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen kunnen zo voor het slapen gaan nog even televisie kijken. Het formaat van een TV in de slaapkamer is vaak kleiner dan in de woonkamer. Hoe groot is een TV voor in de slaapkamer? Bekijk hieronder de door ons goed beoordeelde televisies voor in de slaapkamer:

Goed beoordeelde TV’s voor de slaapkamer 2024:

LG OLED TV

LG LED 43 inch

De LED televisies van LG zijn populair in kleinere ruimtes zoals een slaapkamer. De televisies hebben een goede beeldkwaliteit en goed contrast. Ook hebben ze een goede kijkhoek waardoor je goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 43 inch

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight 43 inch

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED 43 inch

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

TCL QLED TV

TCL QLED

Minder bekend maar niet minder goed zijn de QLED televisies van TCL. Deze SMART televisies draaien op een Google platform en door de Quantom Dott technologie heb jij scherp beeld en de mooiste kleuren in de slaapkamer.

Lees verder >>

Beste TV voor op de slaapkamer

Wat maakt een televisie de beste TV voor in de slaapkamer? Als je in bed televisie wilt kijken dan wil je niet alleen de beste kwaliteit in beeld en geluid, ook het formaat moet goed zijn. Deze mag niet te klein maar ook niet te groot zijn. De afmeting van de slaapkamer TV kun je eenvoudig bepalen door de kijkafstand op te meten. Aan de hand daarvan bepaal je eenvoudig het juiste formaat.

Televisie slaapkamer hoe groot?

Welk formaat TV slaapkamer het beste bij je past is afhankelijk van de afstand tussen het kussen en de plek waar de televisie staat. Dit wordt ook wel de kijkafstand genoemd. De afstand in meters bepaalt namelijk hoeveel inch het best passend is. Hoe groot een slaapkamer TV is, kun je ook bekijken aan de hand van de verkoopcijfers. In de meeste gevallen is de afstand tussen het kussen en de plek van de TV rond de 2,5 meter. Hoe groot moet de TV dan zijn?

Afstand televisie slaapkamer

De afstand tussen het kussen en de plek van de televisie is in veel slaapkamers ongeveer gelijk. Het bed is grofweg 180 tot 200 cm lang en staat ongeveer een meter van de muur af. Ook zijn er verschillende bedden waar de televisie in het voeteneind zit verwerkt. Door middel van een TV lift komt de televisie dan tevoorschijn. Welke afmetingen worden nu het meest gebruikt in de slaapkamer? 

Afmeting TV slaapkamer

Hoeveel inch televisie past het beste in de slaapkamer? Deze vraag wordt vaak gesteld bij het kiezen van een nieuwe televisie. Gelet op de gemiddelde kijkafstand zijn de formaten 32 inch en 43 inch populair. De afmetingen van deze formaten kun je hieronder bekijken.

32 inch tv slaapkamer

Voor de kleinere kamers, of voor wie geen grote TV in de kamer wil is een 32 inch TV een ideaal formaat. Het heeft een beperkte afmeting en past daardoor ook op een klein kastje. Voor kinderen is dit ook een geschikt formaat. De beste 32 inch TV voor in de slaapkamer heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en is voorzien van diverse Apps. De hoogte is ongeveer 44 centimeter en de breedte 74 centimeter.

43 inch tv slaapkamer

Voor wie het fijn vindt om op een groter formaat televisie te kijken of waarbij de kijkafstand ongeveer 2,5 tot 3 meter is, heeft een 43 inch televisie nodig in de slaapkamer. De afmeting van deze TV is ongeveer 56 centimeter hoog en 96 centimeter breed. De diameter is 109 centimeter. De beste 43 inch TV heeft minimaal 4K en werkt zowel bedraad als draadloos (via Wifi).

TV slaapkamer zonder kabel

Een televisie in de slaapkamer moet altijd verbonden zijn om te kunnen kijken naar een TV zender of een App. Dit kan met of zonder kabel. De COAX kabel is in veel huizen al vervangen door een digitaal signaal. Het grote voordeel is dat dit ook draadloos kan. Controleer of je internetsnelheid voldoende is om draadloos televisie te kunnen kijken. Hierdoor kun je op vrijwel elke (slaap)kamer een TV plaatsen zonder kabel. Ook zijn er Smart TV’s waarbij je via een App kunt kijken naar de zenders van KPN of ZIGGO. Hierdoor hoeft er enkel een stroomkabel naar de televisie en je kunt alle zenders bekijken.

Smart TV slaapkamer

Een Smart TV in de slaapkamer is niet meer weg te denken. Je kunt hiermee niet alleen de normale zenders bekijken, ook diverse Apps zoals Netflix, Videoland en Youtube staan hierop geïnstalleerd. Met wifi werkt het ook nog eens draadloos waardoor de installatie erg eenvoudig is. Daarnaast kun je met wifi draadloos verbinding maken met je telefoon, laptop of tablet. Hiervoor moet de televisie zijn uitgerust met Apple Airplay.

Populaire pagina's