Home » Beste TV slaapkamer

Beste TV slaapkamer

door tvadvies-operator

Wat is de beste TV voor in de slaapkamer? Tegenwoordig staat er in vrijwel elke slaapkamer een televisie. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen kunnen zo voor het slapen gaan nog even televisie kijken. Het formaat van een TV in de slaapkamer is vaak kleiner dan in de woonkamer. Hoe groot is een TV voor in de slaapkamer? Bekijk hieronder de door ons goed beoordeelde televisies voor in de slaapkamer:

Goed beoordeelde TV’s voor de slaapkamer 2023:

Philips 32PFS6905 - Ambilight

Philips 32PFS6905

Met de 32PFS6905 bekijk je live tv of je favoriete films en series. Dankzij de full hd resolutie zijn kleinere details in het beeld goed zichtbaar. In het smart menu vind je gemakkelijk films, series en video’s van apps als Netflix, Amazon Prime Video en YouTube.
Lees verder >>

LG 32LM6380PLC (2021)

LG 32LM6380PLC

De LG 32LM6380PLC (2021) is een compacte tv waarop je al je online entertainment vindt. Deze 32 inch tv is dankzij zijn formaat erg geschikt voor kleinere kamers, zoals de slaapkamer of de keuken.

Lees verder >>

Samsung QLED 43Q64A (2021)

Samsung QLED 43Q64A

Met de Samsung QLED 4K 43Q64A (2021) geniet je van dynamisch geluid en scherpe beeldkwaliteit als je naar je favoriete films en series kijkt. Dankzij de 4K resolutie komen details, zoals wimperhaartjes en grassprietjes, duidelijk in beeld.

Lees verder >>

Sony KD-43X85J (2021)

Sony KD-43X85J

Met de Sony KD-43X85J (2021) geniet je van mooie, heldere kleuren en vloeiend bewegend beeld. De tv is uitgerust met een Triluminos scherm, waardoor hij kleuren helder en intens weergeeft. Je ziet hierdoor rijke en pure kleuren.

Lees verder >>

LG 43UP77006LB (2021)

LG 43UP77006LB

De LG 43UP77006LB (2021) laat al jouw films, series en programma’s in scherpe 4K resolutie zien. De 4K resolutie zorgt voor scherpe beelden, waardoor subtiele details goed zichtbaar zijn.

Lees verder >>

Beste TV voor op de slaapkamer

Wat maakt een televisie de beste TV voor in de slaapkamer? Als je in bed televisie wilt kijken dan wil je niet alleen de beste kwaliteit in beeld en geluid, ook het formaat moet goed zijn. Deze mag niet te klein maar ook niet te groot zijn. De afmeting van de slaapkamer TV kun je eenvoudig bepalen door de kijkafstand op te meten. Aan de hand daarvan bepaal je eenvoudig het juiste formaat.

Televisie slaapkamer hoe groot?

Welk formaat TV slaapkamer het beste bij je past is afhankelijk van de afstand tussen het kussen en de plek waar de televisie staat. Dit wordt ook wel de kijkafstand genoemd. De afstand in meters bepaalt namelijk hoeveel inch het best passend is. Hoe groot een slaapkamer TV is, kun je ook bekijken aan de hand van de verkoopcijfers. In de meeste gevallen is de afstand tussen het kussen en de plek van de TV rond de 2,5 meter. Hoe groot moet de TV dan zijn?

Afstand televisie slaapkamer

De afstand tussen het kussen en de plek van de televisie is in veel slaapkamers ongeveer gelijk. Het bed is grofweg 180 tot 200 cm lang en staat ongeveer een meter van de muur af. Ook zijn er verschillende bedden waar de televisie in het voeteneind zit verwerkt. Door middel van een TV lift komt de televisie dan tevoorschijn. Welke afmetingen worden nu het meest gebruikt in de slaapkamer? 

Afmeting TV slaapkamer

Hoeveel inch televisie past het beste in de slaapkamer? Deze vraag wordt vaak gesteld bij het kiezen van een nieuwe televisie. Gelet op de gemiddelde kijkafstand zijn de formaten 32 inch en 43 inch populair. De afmetingen van deze formaten kun je hieronder bekijken.

32 inch tv slaapkamer

Voor de kleinere kamers, of voor wie geen grote TV in de kamer wil is een 32 inch TV een ideaal formaat. Het heeft een beperkte afmeting en past daardoor ook op een klein kastje. Voor kinderen is dit ook een geschikt formaat. De beste 32 inch TV voor in de slaapkamer heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en is voorzien van diverse Apps. De hoogte is ongeveer 44 centimeter en de breedte 74 centimeter.

43 inch tv slaapkamer

Voor wie het fijn vindt om op een groter formaat televisie te kijken of waarbij de kijkafstand ongeveer 2,5 tot 3 meter is, heeft een 43 inch televisie nodig in de slaapkamer. De afmeting van deze TV is ongeveer 56 centimeter hoog en 96 centimeter breed. De diameter is 109 centimeter. De beste 43 inch TV heeft minimaal 4K en werkt zowel bedraad als draadloos (via Wifi).

TV slaapkamer zonder kabel

Een televisie in de slaapkamer moet altijd verbonden zijn om te kunnen kijken naar een TV zender of een App. Dit kan met of zonder kabel. De COAX kabel is in veel huizen al vervangen door een digitaal signaal. Het grote voordeel is dat dit ook draadloos kan. Hierdoor kun je op vrijwel elke (slaap)kamer een TV plaatsen zonder kabel. Ook zijn er Smart TV’s waarbij je via een App kunt kijken naar de zenders van KPN of ZIGGO. Hierdoor hoeft er enkel een stroomkabel naar de televisie en je kunt alle zenders bekijken.

Smart TV slaapkamer

Een Smart TV in de slaapkamer is niet meer weg te denken. Je kunt hiermee niet alleen de normale zenders bekijken, ook diverse Apps zoals Netflix, Videoland en Youtube staan hierop geïnstalleerd. Met wifi werkt het ook nog eens draadloos waardoor de installatie erg eenvoudig is. Daarnaast kun je met wifi draadloos verbinding maken met je telefoon, laptop of tablet. Hiervoor moet de televisie zijn uitgerust met Apple Airplay.

Populaire pagina's