Home » Beste TV 2024

Beste TV 2024

door tvadvies-operator

Wat zijn de beste TV’s van 2024 volgens ons team? Aan de hand van het aantal positieve recensies, onze eigen bevindingen, de specificaties en de prijs-kwaliteitsverhouding hebben wij de beste TV’s van 2024 voor je uitgezocht. TV’s zijn er in alle soorten en maten, het is belangrijk om vooraf te bedenken wat je eisen zijn. Aan de hand hiervan kan je de zoektocht naar de beste TV beginnen. Bij het kopen van een nieuwe TV wil je natuurlijk de beste in huis halen. Je moet er immers vele jaren naar kijken en dan moet de kwaliteit het beste zijn. De beste TV van 2024 heeft een mooi vol geluid, een perfect beeld en is voorzien van allerlei apps. De beste TV van 2024 is voorzien van reviews met de hoogste scores. Onderlinge verschillen zijn via de eigenschapen en specificaties eenvoudig te vergelijken.

Goed beoordeelde televisies 2024:

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Beste TV van 2024

Wat voor jou de beste TV van 2024 is hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de kijkafstand. Een grotere TV hoeft niet altijd een betere TV te zijn. Dat geldt ook voor de prijs. Een dure TV hoeft niet altijd de beste TV te zijn. Wat maakt nu een televisie een goede televisie en wanneer behoor je tot de beste? Aan de hand van enkele eigenschappen wordt dit hieronder uitgelegd.

Beste merk TV

Wat is nu het beste merk televisie? Als je een winkel of webwinkel bezoekt zie je vaak door het bomen het bos niet meer. Het is daarom goed om vooraf enkele eigenschappen op te schrijven waaraan de televisie minimaal moet voldoen. Hierdoor zal een gedeelte al ‘afvallen’. Je hebt daarna nog de keuze uit verschillende merken. Wat is nu het beste TV merk? Het is geheel afhankelijk wat voor soort televisie je zoekt om te kunnen bepalen welk merk TV het beste is. Wil je bijvoorbeeld een QLED TV? Dan is Samsung het enige merk waaruit je kunt kiezen. bij een OLED TV kun je kiezen uit meerdere merken. Hieronder staan enkele bekende TV merken met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding:

  • Samsung
  • Sony
  • LG
  • Philips
  • Panasonic

Beste Smart TV

Een Smart TV is meer dan alleen een televisie. Doordat de TV is verbonden met internet kun je er allerlei handige apps op installeren. De meest bekende apps zijn Netflix, Videoland en Youtube. De beste Smart TV kan meerder jaren zonder enige moeite de mooiste films en series streamen. De nieuwste ontwikkelingen gaan over het live streamen van je laptop, telefoon of tablet naar je TV. Diverse televisies van Samsung zijn voorzien van Apple Airplay. Hierdoor kun je je scherm eenvoudig delen met je televisie. Het laten zien van bijvoorbeeld een vakantiefilmpje of leuke foto’s gaat zo in een handomdraai. Ook kun je de beste Smart TV gebruiken als tweede scherm voor je laptop.

Welke TV moet ik kopen?

De keuze welke TV het beste bij je past is van verschillende factoren afhankelijk. Wil je een nieuwe televisie kopen speciaal voor sportwedstrijden, gamen, films kijken of zoek je een televisie die op alle vlakken goed scoort? Een televisie kopen kan namelijk erg lastig zijn. Het aanbod is groot en de verschillen worden soms slecht aangegeven. Op TVAdvies.nl worden de verschillende specificaties van de televisies uitgelegd. Een TV kopen wordt daardoor een stuk eenvoudiger. De vraag, welke TV moet ik kopen, kan daardoor eenvoudig worden beantwoord. Een TV kopen lastig? Lees dan goed wat de verschillen zijn zodat je de juiste keuze kunt maken. Enkele eigenschappen kun je hieronder in het kort lezen. De andere onderwerpen kun je terugvinden in het menu of via de zoekbalk.

Beeldkwaliteit van de beste TV van 2024

De beeldkwaliteit is erg belangrijk om te kunnen bepalen hoe mooi de kleuren op het scherm te zien zijn. De beste TV van 2024 scoort bij de beeldkwaliteit een hoge score. De zwarte kleuren zijn diepzwart en de verlichting is mooi egaal en je ziet geen schokken bij snel bewegend beeld. Dit laatste is erg belangrijk als je veel films of sportwedstrijden kijkt. Je wilt dan een soepel beeld.

Hoeveel Hertz (HZ) heb ik nodig?

Er zijn twee soorten Hertz (Hz) waar je uit kunt kiezen bij het uitzoeken van een nieuwe tv. Je hebt de keuze uit 50 of 100 Hz. Voor standaard tv programma’s zoals talkshows is een lagere verversingssnelheid voldoende. Wanneer je vaak kijkt naar films, series, voetbal en andere sportwedstrijden of gebruik je de televisie ook voor gamen? Dan is 100 Hz de snelheid die je nodig hebt. De beste TV van 2024 heeft 100 Hertz zodat beelden vloeiend en zonder schokken te zien. Het verschil tussen 50 of 100 Hz zie je bij de specificaties.

Resolutie bij een televisie kopen

De resolutie van een TV wordt bepaald door de hoeveelheid pixels. Hoe meer pixels, hoe hoger de resolutie en hoe meer details je kunt bekijken. Voor een kleine TV volstaat vaak een Full HD scherm, zoek je een TV voor de slaapkamer of woonkamer? Dan is 4K (UHD) of 8K aan te raden. Een TV met een resolutie van 4K is bijvoorbeeld 4 keer scherper dan een Full HD scherm. Je ziet hier dan ook meer details op. Wil je echt haarscherp beeld op een groot formaat TV? Dan is 8K aan te raden. Dit is weer 4 keer scherper dan een 4K TV en bevat meer dan 33 miljoen pixels. Dit zijn er een stuk meer dan de 2 miljoen pixels die een Full HD TV hebben. De beste TV heeft dan ook een resolutie van minimaal 4K.

Beste TV met OLED of QLED?

Een platte TV maakt gebruik van een LED scherm. De verlichting daarvan kan op verschillende manieren plaatsvinden. De beste TV van 2024 kan uitgerust zijn met een OLED of QLED scherm. Deze twee lijken erg op elkaar maar verschillen wel degelijk. Zo heeft een OLED scherm de diepste zwartwaarde, maar een QLED scherm weer de hoogste helderheid. Het is daardoor erg persoonlijk waar je voorkeur naar uit zal gaan. Beide schermen komen voor als je de beste TV van 2024 zoekt.

Een TV met of zonder HDR?

De afkorting HDR staat voor High Dynamic Range. Ondersteunt de TV deze functie? Dan zul je merken dat de helderheid hoger is en de kleuren meer tot leven komen. Deze TV’s worden door ons beter beoordeeld! Dit komt omdat HDR beelden zijn gemaakt met meer dan 1 miljard kleuren. De verschillen tussen SDR en HDR lees je in dit artikel. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de beste TV van 2024 is voorzien van deze fraaie HDR functie. Films en series zien er levensecht uit. 

TV met beste geluid 2024

Niet alleen goed beeld is belangrijk, het geluid is net zo belangrijk. De meeste TV’s hebben kleine speakers waarbij je weinig diepgang hebt. Laat staan een surround ervaring of een diepe bass. De beste TV van 2024 is voorzien van uitgebreide en kwalitatief hoogstaande speakers waardoor het niet altijd noodzakelijk is externe speakers aan te schaffen. Een gemiddelde TV heeft ongeveer 20 Watt, de tv met het beste geluid begint bij ongeveer 60 Watt. Een groot verschil wat goed hoorbaar is. Iets wat je zeker wilt hebben!

Populaire pagina's