Home » Welke TV heeft de grootste kijkhoek?

Welke TV heeft de grootste kijkhoek?

door tvadvies-operator

Een televisie met een grote kijkhoek zorgt ervoor dat je ook naar de TV kunt kijken wanneer je er niet recht voor zit. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld met vrienden een voetbal wedstrijd wilt kijken, maar ook als je een TV in de hoek van de kamer hebt staan is een grote kijkhoek een aanbeveling. Welke TV heeft de grootste kijkhoek? Waar moet je op letten en hoe weet je hoe groot de hoek om naar de televisie te kijken is? Het kan per merk of soort scherm namelijk verschillen. Hieronder kun je bekijken wat de door ons als best geteste televisies zijn met de grootste kijkhoek.

Goed beoordeelde grote kijkhoek televisies 2024:

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED 

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

Kijkhoek TV

Een televisie met een grote kijkhoek zorgt dat je vanaf alle kanten goed naar het beeld kunt kijken. Zit je schuin voor een televisie? Je hebt ook dan een goed beeld. Dit is erg handig als je een televisie schuin in de hoek van een kamer hebt staan of wanneer je niet recht voor een televisie kunt zitten. Een televisie met een grote kijkhoek is niet gebonden aan een specifiek merk. Het type scherm en de manier van verlichten kan een grote invloed hebben op de maximale hoek. Hoe weet je nu wat de beste hoek is en hoe kun dit terugvinden bij je nieuwe televisie?

Wat is een grote kijkhoek?

De term grote kijkhoek wordt veel gebruikt. Maar wat is dit nu precies? Vanaf hoeveel graden mag je spreken van de grootste hoek om televisie te kijken? Er zijn geen regels of normen die bepalen wat een grote kijkhoek bij een televisie is. Bij de specificaties van een bepaald type tv kun je vaak zien wat de maximale hoek is. Je zult voor jezelf moeten bepalen wat de kijkhoek is bij jou thuis. Op basis daarvan kun je vervolgens de juiste tv’s filteren. In de onderstaande tabel zie je de verschillende hoeken met de benaming zoals je dit ook terug kunt vinden bij de specificaties. De meest brede hoek krijg je door een televisie te selecteren met een uitstekende kwaliteit.

KwaliteitKijkhoek
StandaardTot 20 graden
GoedTot 50 graden
UitstekendTot 85 graden

Beste televisie met grootste kijkhoek

De kwaliteit van een televisie bestaat uit meer dan alleen een grote kijkhoek. Wat is de beste televisie met een grote kijkhoek? De grootste hoek kun je vinden bij de merken van Samsung, Sony en Philips. Deze drie TV merken kom je dan ook veel tegen in het bovenstaande overzicht met onze aanbevelingen. De beste televisie krijg je niet met alleen de grootste kijkhoek. Zo moet de televisie niet alleen een grote hoek hebben, ook het aantal Hertz, Local Dimming en het type scherm zijn erg belangrijk. Het TV advies van deze specificaties is dan ook raadzaam om vooraf te bekijken.

Grootste hoek met een OLED of QLED scherm? 

Tijdens de aanschaf van een nieuwe televisie kun je grofweg kiezen uit twee soorten schermen. Een OLED en QLED zijn op dit moment de twee meest verkochten schermen. Bij OLED wordt elke pixel verlicht terwijl bij QLED gebruik wordt gemaakt van achtergrond verlichting (Local Dimming). Een veel gestelde vraag is of een OLED of QLED de grootste kijkhoek heeft. Een OLED scherm heeft de grootste kijkhoek. Een QLED scherm heeft ook een zeer grote hoek, maar een OLED scherm net iets meer. De ontwikkelingen staan echter niet stil en het zal niet lang meer duren totdat je geen verschil meer ontdekt qua maximale hoek waarbij je naar de televisie kunt kijken zonder verlies van kwaliteit.

Populaire pagina's