Home » Welke TV heeft de grootste kijkhoek?

Welke TV heeft de grootste kijkhoek?

door tvadvies-operator

Een televisie met een grote kijkhoek zorgt ervoor dat je ook naar de TV kunt kijken wanneer je er niet recht voor zit. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld met vrienden een voetbal wedstrijd wilt kijken, maar ook als je een TV in de hoek van de kamer hebt staan is een grote kijkhoek een aanbeveling. Welke TV heeft de grootste kijkhoek? Waar moet je op letten en hoe weet je hoe groot de hoek om naar de televisie te kijken is? Het kan per merk of soort scherm namelijk verschillen. Hieronder kun je bekijken wat de door ons als best geteste televisies zijn met de grootste kijkhoek.

Goed beoordeelde grote kijkhoek televisies 2023:

Sony Bravia OLED XR-55A80J

Sony Bravia OLED XR-55A80J

Met de Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021) komen je favoriete films en series levensecht in beeld met een zeer grote kijkhoek en realistisch geluid. Deze 4K OLED tv gebruikt miljoenen pixels die individueel oplichten en dimmen, zodat de tv beelden met een krachtig contrast toont.

Lees verder >>

Philips 55OLED936 – Ambilight

Met de Philips 55OLED936 – Ambilight creëer je je eigen thuisbioscoop. Omdat deze televisie een Bowers & Wilkins soundbar heeft, geniet je van een complete kijk- en luisterervaring. Het OLED scherm heet een uitstekende hoek waardoor je vanaf vrijwel elke positie naar deze televisie kunt kijken.

Lees verder >>

LG OLED65G1RLA

LG OLED55G1RLA

De LG OLED55G1RLA is een stijlvolle tv waarmee je geniet van heldere beelden met diepe zwartwaarden en een krachtig contrast. Dankzij de meegeleverde muurbeugel hangt je tv als een schilderij strak tegen de muur. Door de uitstekende kijkhoek kun je vanaf vele posities naar deze TV kijken zonder verlies van kwaliteit.

Lees verder >>

Samsung Neo QLED 55QN95A

Samsung Neo QLED 55QN95A

Deze 4K televisie heeft dankzij de Neo QLED technologie duizenden kleine led lampen die individueel kunnen oplichten en dimmen. Zo hebben de beelden die je kijkt een krachtig contrast. Daarnaast heeft deze televisie een grote hoek vanuit waar je naar de televisie kunt kijken. Je ziet daardoor ook vanaf de zijkant perfect beeld.

Lees verder >>

Sony OLED KE-65A8P

Sony OLED KE-65A8P

De Sony KE-65A8P heeft een OLED scherm. Je krijgt hierdoor niet alleen een zeer goed contrast, de televisie heeft ook een zeer grote hoek om te kijken. In combinatie met het 100 Hz en 10 bit paneel geniet je bovendien van realistische kleuren in de HDR content van je favoriete film of serie.

Lees verder >>

Kijkhoek TV

Een televisie met een grote kijkhoek zorgt dat je vanaf alle kanten goed naar het beeld kunt kijken. Zit je schuin voor een televisie? Je hebt ook dan een goed beeld. Dit is erg handig als je een televisie schuin in de hoek van een kamer hebt staan of wanneer je niet recht voor een televisie kunt zitten. Een televisie met een grote kijkhoek is niet gebonden aan een specifiek merk. Het type scherm en de manier van verlichten kan een grote invloed hebben op de maximale hoek. Hoe weet je nu wat de beste hoek is en hoe kun dit terugvinden bij je nieuwe televisie?

Wat is een grote kijkhoek?

De term grote kijkhoek wordt veel gebruikt. Maar wat is dit nu precies? Vanaf hoeveel graden mag je spreken van de grootste hoek om televisie te kijken? Er zijn geen regels of normen die bepalen wat een grote kijkhoek bij een televisie is. Bij de specificaties van een bepaald type tv kun je vaak zien wat de maximale hoek is. Je zult voor jezelf moeten bepalen wat de kijkhoek is bij jou thuis. Op basis daarvan kun je vervolgens de juiste tv’s filteren. In de onderstaande tabel zie je de verschillende hoeken met de benaming zoals je dit ook terug kunt vinden bij de specificaties. De meest brede hoek krijg je door een televisie te selecteren met een uitstekende kwaliteit.

KwaliteitKijkhoek
StandaardTot 20 graden
GoedTot 50 graden
UitstekendTot 85 graden

Beste televisie met grootste kijkhoek

De kwaliteit van een televisie bestaat uit meer dan alleen een grote kijkhoek. Wat is de beste televisie met een grote kijkhoek? De grootste hoek kun je vinden bij de merken van Samsung, Sony en Philips. Deze drie TV merken kom je dan ook veel tegen in het bovenstaande overzicht met onze aanbevelingen. De beste televisie krijg je niet met alleen de grootste kijkhoek. Zo moet de televisie niet alleen een grote hoek hebben, ook het aantal Hertz, Local Dimming en het type scherm zijn erg belangrijk. Het TV advies van deze specificaties is dan ook raadzaam om vooraf te bekijken.

Grootste hoek met een OLED of QLED scherm? 

Tijdens de aanschaf van een nieuwe televisie kun je grofweg kiezen uit twee soorten schermen. Een OLED en QLED zijn op dit moment de twee meest verkochten schermen. Bij OLED wordt elke pixel verlicht terwijl bij QLED gebruik wordt gemaakt van achtergrond verlichting (Local Dimming). Een veel gestelde vraag is of een OLED of QLED de grootste kijkhoek heeft. Een OLED scherm heeft de grootste kijkhoek. Een QLED scherm heeft ook een zeer grote hoek, maar een OLED scherm net iets meer. De ontwikkelingen staan echter niet stil en het zal niet lang meer duren totdat je geen verschil meer ontdekt qua maximale hoek waarbij je naar de televisie kunt kijken zonder verlies van kwaliteit.

Populaire pagina's