Home » Beste 4K TV 2024

Beste 4K TV 2024

door tvadvies-operator

De zoektocht naar de beste 4K TV kan erg ingewikkeld zijn. Er zijn niet alleen verschillende bekende merken, er zijn vele soorten TV’s waar je uit kunt kiezen. Wat maakt nu een televisie een goede televisie en wanneer kun je spreken van de beste 4K TV van 2024? Wij hebben de verschillen bekeken en diverse televisies getest en beoordeeld. Ook de beoordelingen van anderen kun je handig gebruiken. De beste 4K TV scoort het hoogste op kwaliteit en prijs. Bij het vergelijken van de verschillende 4K TV’s zijn enkele kenmerken erg belangrijk. Deze zullen wij hieronder kort toelichten. De beste 4K TV’s zijn allemaal voorzien van deze kenmerken en schoren hierbij de hoogste beoordelingen en scores. Je kunt dan ook vele jaren plezier beleven als je kiest voor de beste 4K televisie.

Goed beoordeelde 4K televisies 2024:

Samsung Neo QLED TV

Samsung Neo QLED

Met de Samsung Neo QLED televisies komen je favoriete films, series en games realistisch en levendig in beeld. Deze 4K en 8K televisies hebben haarscherp beeld en hebben een zeer hoge helderheid en minder reflectie.

Lees verder >>

LG OLED TV

LG OLED

De OLED televisies van LG staan bekend om de zeer diepe zwartwaarde en het goede contrast. Zwart is ook echt zwart. Ook hebben OLED tv’s een goede kijkhoek waardoor je ook schuin goed naar de televisies kunt kijken.

Lees verder >>

Sony OLED TV

Sony Bravia OLED

Bij de Sony Bravia OLED televisies is veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Je hebt een scherp beeld met rijke, natuurgetrouwe kleuren. De OLED modellen hebben een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden.

Lees verder >>

Philips The One Ambilight

Met een Philips The One Ambilight televisie bekijk jij haarscherpe en kleurrijke beelden. Dankzij HDR ziet het er zeer realistisch uit. Met de Ambilight techniek kleurt je muur mee met de actie op het scherm.

Lees verder >>

Samsung QD OLED TV

Samsung QD OLED

De Samsung QD OLED is een combinatie van een QLED en een OLED scherm. Je hebt niet alleen een zeer goede helderheid, ook het contrast is goed. Het is de nieuwste techniek die Samsung heeft toegepast in een televisie.

Lees verder >>

Resolutie 4K televisie

De resolutie van een 4K TV is vier keer scherper dan een FULL HD televisie. Het scherm heeft in totaal 8.294.400 pixels. De verhouding in het scherm is 3840 x 2160. Vaak wordt dit weergegeven als 2160p. Diverse films, series en tv-uitzendingen zijn al op deze resolutie te bekijken. KPN en Ziggo bieden de mogelijkheid om een speciaal 4K pakket af te nemen zodat je televisie kunt kijken in deze scherpe resolutie. Wil je nog scherper beeld? Bekijk dan eens naar een televisie met 8K.

Heeft de beste 4K TV een 50 of 100 Hz scherm?

De verversingsnelheid van het beeld is bepalend voor de vloeiende beweging van een film, serie of sportwedstrijd. De beste 4K TV is altijd voorzien van een 100 Hz scherm. Hiermee heb je de meest vloeiende beelden zonder dat je een hapering of schokkerig beeld ziet. De kleine meerprijs voor een dergelijk scherm is absoluut de moeite waard. Je moet er immers vele jaren naar kijken.

Beste 4K TV met OLED of QLED?

Naast de keuze uit de hoeveelheid Hertz kun je ook kiezen uit twee typen schermen. Dit zijn namelijk OLED en QLED. Het grootste verschil is dat een OLED-scherm elke pixel voorziet van verlichting en een QLED-scherm achtergrondverlichting nodig heeft. Door deze verschillen hebben beide schermen voor- en nadelen. Een OLED-scherm heeft erg kleurrijke beelden en de hoogste zwartwaarde. Een QLED blinkt juist weer uit in de helderheid, zeker in combinatie met HDR. De beste 4K TV kan hierdoor zowel een OLED als een QLED-scherm zijn. Benieuwd wat de verschillen zijn met achtergrondverlichting? Local dimming speelt bij QLED ook nog een grote rol.

Kijkafstand TV en diameter televisie

De kijkafstand voor een 4K TV is erg afhankelijk van de diameter. De kleinste 4K TV is geschikt voor een kijkafstand van ongeveer 2,5 tot 3 meter en wordt veel gebruikt in slaapkamers. Voor een woonkamer met een kijkafstand van 4 tot 5 meter is een scherm van 55 tot 65 inch het meest gebruikt. De beste 4K TV komt het best tot zijn recht als je de juiste kijkafstand hanteert. De factor 15 kun je daarvoor gebruiken. Zit je bijvoorbeeld 3 meter van de TV af, dan heeft de beste 4K TV voor die afstand een formaat van 43 inch.

De bovenstaande drie eigenschappen zijn het belangrijkste om te bepalen wat voor jou de beste 4K TV is. Naast deze drie kun je ook nog kijken naar de geluidskwaliteit, de kleurdiepte in 8 bit (SDR) of 10 bit (HDR) en Apple Airplay beschikbaar is. De 4K televisies die je op deze pagina kunt bekijken zijn voorzien van de beste beoordelingen en behoren daardoor tot de beste 4K TV’s die je op dit moment kunt aanschaffen.

Populaire pagina's