Home » Beste 4K TV 2023

Beste 4K TV 2023

door tvadvies-operator

De zoektocht naar de beste 4K TV kan erg ingewikkeld zijn. Er zijn niet alleen verschillende bekende merken, er zijn vele soorten TV’s waar je uit kunt kiezen. Wat maakt nu een televisie een goede televisie en wanneer kun je spreken van de beste 4K TV van 2023? Wij hebben de verschillen bekeken en diverse televisies getest en beoordeeld. Ook de beoordelingen van anderen kun je handig gebruiken. De beste 4K TV scoort het hoogste op kwaliteit en prijs. Bij het vergelijken van de verschillende 4K TV’s zijn enkele kenmerken erg belangrijk. Deze zullen wij hieronder kort toelichten. De beste 4K TV’s zijn allemaal voorzien van deze kenmerken en schoren hierbij de hoogste beoordelingen en scores. Je kunt dan ook vele jaren plezier beleven als je kiest voor de beste 4K televisie.

Goed beoordeelde 4K televisies 2023:

Beste TV 2021 LG

LG OLED65C16LA

Met de LG OLED65C16LA komt alles wat je kijkt levensecht in beeld. Deze 4K tv heeft een OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen.

Lees verder >>

Samsung Crystal UHD 55TU7040

Samsung Crystal 55TU7040

Met de Samsung Crystal UHD 55TU7040 bekijk je al je online entertainment in een scherpe beeldkwaliteit. Door de 4K UHD resolutie zijn ook kleine details duidelijk zichtbaar, zoals insecten of bladeren aan een boom.

Lees verder >>

LG 55UP77006LB

LG 55UP77006LB

De LG 55UP77006LB laat al jouw films, series en programma’s in scherpe 4K resolutie zien. De 4K resolutie zorgt voor scherpe beelden, waardoor subtiele details goed zichtbaar zijn.

Lees verder >>

Philips Ambilight 65OLED805

Met de Philips 65OLED805 ben je verzekerd van een scherp beeld met een levensecht contrast en realistische kleuren. De tv is uitgerust met een OLED scherm waarbij de pixels zelf kleuren produceren en oplichten.

Lees verder >>

LG OLED65G1RLA

LG OLED65G1RLA

De LG OLED65G1RLA is een stijlvolle tv waarmee je geniet van heldere beelden met diepe zwartwaarden en een krachtig contrast. Dankzij de meegeleverde muurbeugel hangt je tv als een schilderij strak tegen de muur.

Lees verder >>

Resolutie 4K televisie

De resolutie van een 4K TV is vier keer scherper dan een FULL HD televisie. Het scherm heeft in totaal 8.294.400 pixels. De verhouding in het scherm is 3840 x 2160. Vaak wordt dit weergegeven als 2160p. Diverse films, series en tv-uitzendingen zijn al op deze resolutie te bekijken. KPN en Ziggo bieden de mogelijkheid om een speciaal 4K pakket af te nemen zodat je televisie kunt kijken in deze scherpe resolutie. Wil je nog scherper beeld? Bekijk dan eens naar een televisie met 8K.

Heeft de beste 4K TV een 50 of 100 Hz scherm?

De verversingsnelheid van het beeld is bepalend voor de vloeiende beweging van een film, serie of sportwedstrijd. De beste 4K TV is altijd voorzien van een 100 Hz scherm. Hiermee heb je de meest vloeiende beelden zonder dat je een hapering of schokkerig beeld ziet. De kleine meerprijs voor een dergelijk scherm is absoluut de moeite waard. Je moet er immers vele jaren naar kijken.

Beste 4K TV met OLED of QLED?

Naast de keuze uit de hoeveelheid Hertz kun je ook kiezen uit twee typen schermen. Dit zijn namelijk OLED en QLED. Het grootste verschil is dat een OLED-scherm elke pixel voorziet van verlichting en een QLED-scherm achtergrondverlichting nodig heeft. Door deze verschillen hebben beide schermen voor- en nadelen. Een OLED-scherm heeft erg kleurrijke beelden en de hoogste zwartwaarde. Een QLED blinkt juist weer uit in de helderheid, zeker in combinatie met HDR. De beste 4K TV kan hierdoor zowel een OLED als een QLED-scherm zijn. Benieuwd wat de verschillen zijn met achtergrondverlichting? Local dimming speelt bij QLED ook nog een grote rol.

Kijkafstand TV en diameter televisie

De kijkafstand voor een 4K TV is erg afhankelijk van de diameter. De kleinste 4K TV is geschikt voor een kijkafstand van ongeveer 2,5 tot 3 meter en wordt veel gebruikt in slaapkamers. Voor een woonkamer met een kijkafstand van 4 tot 5 meter is een scherm van 55 tot 65 inch het meest gebruikt. De beste 4K TV komt het best tot zijn recht als je de juiste kijkafstand hanteert. De factor 15 kun je daarvoor gebruiken. Zit je bijvoorbeeld 3 meter van de TV af, dan heeft de beste 4K TV voor die afstand een formaat van 43 inch.

De bovenstaande drie eigenschappen zijn het belangrijkste om te bepalen wat voor jou de beste 4K TV is. Naast deze drie kun je ook nog kijken naar de geluidskwaliteit, de kleurdiepte in 8 bit (SDR) of 10 bit (HDR) en Apple Airplay beschikbaar is. De 4K televisies die je op deze pagina kunt bekijken zijn voorzien van de beste beoordelingen en behoren daardoor tot de beste 4K TV’s die je op dit moment kunt aanschaffen.

Populaire pagina's